محل تبلیغات شما

در قسمت اول این نوشته گفتیم که دکتر طیبیقصد دارد بار دیگر و برای چهارمین دوره به ریاست جهاد برسد و همچنین بیان کردیم کهبسیاری از جهادگران بی‌صبرانه منتظرند تا دوره اخیر ریاست جهاد تمام شود و دکتر طیبیاز ریاست این نهاد کنار گذاشته شود و اعلام کردیم که آنچه مدت‌هاست ورد زبانمخالفان است یک جمله است: طیبی باید برود»! در قسمت اول به مؤلفه برنامه‌ریزی درمدیریت ده‌ساله دکتر طیبی پرداختیم و سعی کردیم نشان بدهیم که برنامه‌ریزی در طولمدیریت ایشان چه جایگاهی داشته و عملکرد و نتیجه آن چه بوده است. در این پست قصدداریم به یکی دیگر از مؤلفه‌های مهم مدیریتی یعنی مؤلفه سازمان‌دهی بپردازیم وچگونگی این مؤلفه را در مدیریت ده‌ساله دکتر طیبی بررسی کنیم.

برای نیل به هدفها، سازماندهی گامی ضروریاست و به کمک این فعالیت است که مأموریت و هدف کلی هر سازمان در قالب هدف‌های جزئی‌ترو وظایف واحدهای شکسته شده و تحقق آن میسر می‌گردد. در سازمان‌دهی قاعده بر ایناست که وظایف و اختیارات و مسئولیت‌های واحدها و پست‌ها مشخص شده و نحوه هماهنگی وارتباط بین آن‌ها معین می‌شود. در مورد سازمان‌دهی امروزه اعتقاد بر این است کهفعالیت مستمر و مدامی است که مدیر همواره با آن روبروست. ازاین‌رو بعضی از صاحب‌نظرانسازمان و مدیریت از این وظیفه را سازمان‌دهی مجدد یا فرایند انتخاب دائم نام نهاده‌اند.به‌زعم آنان در محیط متغیر و متحول امروز مدیران باید به‌طور مستمر ساختارهایسازمانی خود را با شرایط محیطی تطبیق داده و اصلاحات لازم را در آن به عمل آورند.پویایی مدیریت ایجاب می‌کند تا سازمان‌دهی در پی سازگاری سازمان با محیط متغیر، فناوری‌هایجدید و سایر سازمان‌ها استمرار داشته باشد و در این راه کارآمدتر عمل کند.

برای سازمان‌دهی مبانی مختلفی وجود دارد. یکیاز رایج‌ترین مبانی سازمان‌دهی سازمان بر مبنای وظیفه یا هدف می‌باشد. در سازمانبر مبنای هدف، واحدها برحسب وظیفه تقسیم شده و هر یک وظیفه‌ای غیرمشابه با دیگریانجام می‌دهد. برای سازمان‌دهی بر این مبنا باید وظیفه کلی و هدف اصلی سازمان بهوظایف جزئی‌تر تقسیم شود و این تقسیم‌بندی تا حدی که معقول باشد ادامه یابد. اصولاًهر سازمانی برای انجام وظایف خود نیاز به دو نوع واحد صف و ستاد دارد. واحدهای صفواحدهایی هستند که مستقیماً مجری هدف اصلی سازمان می‌باشند و واحدهای ستادی کمکدهنده و یاری کننده واحدهای صف در انجام وظایفشان می‌باشند. بدین ترتیب ملاک اساسیشناخت و تشخیص واحدهای صف و ستاد در هر سازمانی هدف اصلی آن سازمان می‌باشد. به‌طورخلاصه در سازمان بر مبنای وظیفه، هدف کلی و مأموریت اصلی سازمان را بر اساس تقسیماتوظیفه‌ای در قالب واحدها و پست‌ها می‌شکنیم و سپس مسئولیت‌ها و اختیارات پست‌ها وواحدها را مشخص می‌سازیم. سپس این پست‌ها و واحدها را چنان با هم مرتبط می‌سازیمکه کار هماهنگی و نظارت و هدایت از طریق سطوح مختلف مدیریت امکان‌پذیر شود.

اهداف جهاد دانشگاهی ازنظر دکتر حمیدرضا طیبی رئیس ده‌ساله جهاد دانشگاهی

اندر حکایت سخنرانی‌های رئیس جهاد دانشگاهی در گردهمایی‌ها و مجامع

مأموریت جهاد دانشگاهی از نظر دکتر حمیدرضا طیبی

سازمان ,سازمان‌دهی ,مدیریت ,هدف ,واحدها ,طیبی ,دکتر طیبی ,است که ,سازمان بر ,اصلی سازمان ,بر این

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

آلاء hargsimulloo زرد نویس های یک من centdownrexy مجله اینترنتی صبحونه پشت پرده اغتشاشات2: کاکو چت |چت|چت کاکو|چت روم|چت روم فارسی کاکو|چتروم کاکو Crazy physicist من او ceruamafor