محل تبلیغات شما

از ابتدای پیدایش پیام‌رسان‌ها برای گوشی‌هایهمراه که اجازه می‌داد کاربران آن‌ها گروه‌ها و کانال‌هایی را به‌صورت عمومی یامحدود ایجاد نمایند یا به عضویت آن‌ها دربیایند و به تبادل‌نظر به پردازند، برخیاز اعضای جهاد دانشگاهی نیز مبادرت به ایجاد گروه‌هایی نمودند. برخی از مؤسسان اینگروه‌ها با هویت مشخص فعالیت می‌کردند ولی هویت برخی دیگر ناشناخته بود. صرف‌نظراز اهدافی که گروه‌ها برای آن‌ها ایجاد شده بودند، نحوه فعالیت کاربران به‌صورتناشناس یا معلوم از موضوعات مناقشه برانگیز و جالب‌توجه در گروه‌ها بوده و گفتگوپیرامون این موضوع علیرغم فرازوفرودی که داشته است کمابیش ادامه دارد. در میان پیام‌رسان‌هابا توجه به استقبال گسترده‌ای که از پیام‌رسان تلگرام شده بود و امکانات گسترده‌ترو مناسب‌تری که داشت، بیش از سایر پیام‌رسان‌ها مورد استقبال جهادگران قرار گرفت.مدیریت جهاد دانشگاهی از همان ابتدا توجه خاصی را نسبت به مؤسسان گروه‌ها و بهمطالب مندرج در این گروه‌ها مبذول می‌داشت و حساسیت زیادی را بخصوص نسبت به مطالبانتقادی پیرامون این نهاد و نحوه مدیریت آن از خود نشان می‌داد و تلاش می‌کرد کهکنترل بیشتری بر روی گروه‌ها اعمال نماید و دامنه فعالیت آن‌ها را محدود کند.البته ایجاد محدودیت برای فعالیت در تلگرام منحصر به تمایل و خواست مدیریت نبود ونهادهای دیگری چون حراست نیز به دلایل امنیتی توصیه‌های برای فعالیت اعضای جهاد درگروه‌های تلگرامی داشتند. حساسیت و کنترل مدیریت بر روی گروه‌های تلگرامی جهادی صورت‌هایمختلفی داشت و طیفی از توصیه و رهنمود و تهدیدات قانونی و پیگیری‌های حقوقی را دربر می‌گرفت. به‌عنوان نمونه، در بهمن‌ماه سال 1396، روابط عمومی جهاد دانشگاهی مطلبیرا با عنوان توضیحی راجع به گروه‌های تلگرامی غیررسمی به نام جهاد دانشگاهی» در گروه‌هایتلگرامی جهادی انتشار داد. این نوشته ضمن گلایه و اعتراض به گروه‌های تلگرامی جهادیکه هویت بانیان آن ناشناخته هستند و با بی‌اخلاقی و بی‌تقوایی اقدام به انتشارتهمت و افترا و سخنان غیرواقع می‌نمایند، جهادگران را تشویق کرد که با هویت معلوممبادرت به تشکیل گروه‌های تلگرامی جهادی بنمایند و وعده همکاری از سوی مصادر رسمیجهاد و پیگیری‌های قانونی و قضایی را نیز بدرقه خواسته خود کرده بود. برخی ازجهادگران در همان موقع نقدهایی را به مطلب روابط عمومی وارد ساختند.

در گروه‌های تلگرامی به‌کرات مشاهده می‌شود کهتعدادی از اعضای گروه در موضوع خاصی وارد بحث‌های جدلی‌الطرفینی بشوند. هنگامی‌کههویت بحث کنندگان شناخته شده است غالباً مشکلی برای ادامه بحث وجود ندارد؛ ولی هنگامی‌کههویت طرفین یا یکی از طرفین معلوم نباشد، غالباً ادامه بحث با مشکل مواجه می‌شود ومساله اصلی کشف هویت مباحثه کننده/کنندگان خواهد شد. در مباحثات یک به چند که یکعضو با هویت ناشناس با چند عضو با هویت معلوم وارد مباحثه می‌شوند، معمولاً ادامهبحث به اینجا می‌انجامد که چرا فرد ناشناس هویت خود را آشکار نمی‌کند؛ و اصرار فردگمنام مبنی بر عدم معرفی هویت واقعی خود موجب می‌شود که به صفاتی چون ترسو یامنافق، دغل‌کار، نفوذی و مشکوک ملقب گردد!

اساس اینترنت بر روی ناشناس بودن قرار دارد! بهنظر عده‌ای ناشناس ماندن در فضای مجازی حق هر کس است و حتی تلاش‌هایی به عمل آمدهتا این حق توسط سازمان ملل به رسمیت شناخته بشود! چند سال پیش دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل با انتشار گزارشی رمزگذاری ارتباطات وداده‌های دیجیتال و ناشناس ماندن در دنیای آنلاین را ضرورتی انکارناپذیر برای تأمینآزادی بیان و اندیشه و حقی جهان‌شمول دانسته و از همه دولت‌ها خواسته است تا باحفظ این حق پاسخگوی مقتضیات عصر دیجیتال باشند. گزارشگر ویژه دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل درگزارش خود پنهان بودن در فضای اینترنت را حق همه کاربران در سراسر دنیا دانست و ازتمامی دولت‌ها خواست تا مانع از احقاق این حق نشوند. پیش‌نویس این گزارش قرار بود برایتصویب به شورای حقوق بشر سازمان ملل برای تصویب نهایی ارائه شود. در بخشی از این پیش‌نویسآمده بود: امنیت و حریم خصوصی از پیش‌نیازهای لازم برای تأمین حقوق دیگر ازجملهحق دادرسی منصفانه و آزادی تشکیل اجتماعات و برگزاری تجمعات صلح‌آمیز و حق حیات وآزادی است. علاوه بر این رمزگذاری و ناشناس ماندن و مفاهیم امنیتی مستتر در آن‌هاحریم خصوصی و امنیت شهروندان را تأمین می‌کنند و از آن‌ها با عنوان ضرورتیانکارناپذیر برای تأمین حق آزادی بیان و اندیشه در عصر دیجیتال یاد شده است».بعید میدانیم این پیش‌نویس به سرانجام موردنظر رسیده باشد. افشاگری ادوارد اسنودننشان داده است که حتی کشورهای با ادعای دموکراسی نیز خواهان چنین چیزی نیستند. علی‌ای‌حالبه بحث اصلی خود برگردیم. ازنظر ما داشتن هویت ناشناس در گروه‌های تلگرامی جهادی به دلایل زیر موجه است:

اهداف جهاد دانشگاهی ازنظر دکتر حمیدرضا طیبی رئیس ده‌ساله جهاد دانشگاهی

اندر حکایت سخنرانی‌های رئیس جهاد دانشگاهی در گردهمایی‌ها و مجامع

مأموریت جهاد دانشگاهی از نظر دکتر حمیدرضا طیبی

هویت ,تلگرامی ,گروه‌های ,حق ,ناشناس ,گروه‌ها ,گروه‌های تلگرامی ,تلگرامی جهادی ,در گروه‌های ,سازمان ملل ,با هویت ,گروه‌های تلگرامی جهادی

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

شهدای دفاع مقدس حرف دل ticarroetrog کفش کتونی نیم بوت اسپرت زرد طلایی صورتی بنفش نارنجی قزمر 2020 meosadesa hanracurleapf اشعار عرفانی فقیر حقیر سلطان الفقر(دكترحاجمحمدقدمی lonzadedab flowcamarrea اموزش کناف