محل تبلیغات شما

در انقلاب‌ها ایده ایجاد تغییرات حداکثریدر نظام قبلی و ایجاد نهادها و مؤسسات انقلابی حضوری قوی در ذهن و ضمیر انقلابیوندارد و آنان همه اراده انقلابی خود با به کار می‌بندند تا به این خواسته دست یابند.این تغییرات تنها در نظام اداری و ی نیست، بلکه بسی چیزهای دیگر و ازجمله آداب‌ورسومو فرهنگ و زبان و ادبیات و هنر را هم شامل می‌شود؛ مثلاً در انقلاب فرانسه مقررشده بود که مردم همدیگر را شهروند خطاب کنند. انقلابیون اولیه حتی نام ماه‌های میلادیرا هم تغییر داده بودند. در انقلاب شوروی نام‌هایی چون وزیر و وزارت خانه به نام‌هاییچون کمیسر خلق و کمیساریای خلق تغییر یافت. تغییر نام شهرها و شوارع و بناها جزوابتدایی‌ترین تغییرات در نظام انقلابی جدید هستند. تشکیل شوراها و تصمیم‌گیری جمعیدر ابتدا سنت انقلابی است و به جد رواج دارد. تشکیل سازمان‌ها و نهادهای جدید گریپذیراست و تلاش می‌شود این نهادها و سازمان‌ها الگوی نوین سازمان‌دهی و ساختار سازیقرار گیرند. تکثر آرا و عقاید در این سازمان‌ها و نهادهای جدید  در ابتدا کمتر است و تلاش می‌شود از به کار بردنادبیات و واژه‌های نظام قبل تا آنجا که در تخالف یا ضدیت با آرمان‌ها و مفاهیم جدیدهستند، پرهیز شود و نظام انقلابی برساخته‌های جدید حاکی از احوال انقلاب را جایگزینمفاهیم قبلی می‌کند.

غرض از این مقدمه مختصر این نکته است کهجهاد دانشگاهی در ابتدای تشکیل تجربه‌ای مشابه با انقلاب‌های دیگر داشته و فرایندیرا طی کرده است که از نهادی انقلابی به سازمانی آموزشی و پژوهشی غیرانقلابی ختمشده است. این فرایند و تغییرات ابعاد زیادی دارد. در اینجا تنها به ادبیات سازمانیو اداری اشاره‌ای می‌شود. نامی که برای این نهاد نوبنیاد انتخاب گردید بار ایدئولوژیکو حتی انقلابی داشت و از همین نام می‌توان تشخیص داد که جوهره‌ای سوای نهادها و مؤسساتسنتی دانشگاهی دارد. در ابتدای تشکیل این نهاد به جد از نام‌گذاری ساختارهایسازمانی بر اساس عناوین سازمان‌های سنتی پرهیز می‌گردید. نظام شورایی برای ادارهامور جهاد انتخاب گردید و برقراری نظام ریاستی ایده‌ای بود غیرقابل‌قبول و احتمال استقرارآن در این نهاد در ذهن و ضمیر نسل اول جهاد دانشگاهی حتی خطور نمی‌کرد! هر واحدجهاد دانشگاهی توسط یک شورا اداره می‌شد و همه این شوراها زیر نظر و هدایت شورایمرکزی قرار داشتند. اصطلاحات و عناوینی چون معاونت و اداره کل و ریاست مطلقاً درساختار سازمانی و تشکیلاتی این نهاد استفاده نمی‌شد. به‌جای لفظ رئیس» لفظ دبیر»به کار می‌رفت. حتی اصطلاح رئیس شورا» استفاده نمی‌شد و لفظ دبیر شورا» به کار می‌رفت.درواقع دبیری جهاد از جنس ریاست محسوب نمی‌شد، بلکه از یک‌طرف عنوان نمایندگی یاوکالت از سوی شورا را داشت و از سوی دیگر به‌عنوان هماهنگی و تمشیت امور اداریشورا در نظر گرفته می‌شد. در تقسیمات تشکیلاتی در سطوح پایین‌تر نیز حتی‌المقدوراسامی جدید و غیرمعمول در نظام اداری سنتی به کار می‌رفت. به‌جای لفظ معاونت» ازلفظ بخش» استفاده می‌شد. عناوین جدیدی مثل هسته‌های‌ تحقیقاتی‌ علمی» و مرکز تحقیقاتیابداع گردید.‌ ترجیح این بود که به‌جای اداره» از لفظ واحد» استفاده شود و امورو قسمت و دایره هم از تقسیمات دیگری بودند که اگر هم در سازمان‌های سنتی وجود داشتو مورداستفاده قرار می‌گرفت، حداقل بار معنایی منفی از آن‌ها مستفاد نمی‌شد و به‌بیان‌دیگرعناوین طاغوتی نظام اداری رژیم قبل را به ذهن متبادر نمی‌کرد!

اهداف جهاد دانشگاهی ازنظر دکتر حمیدرضا طیبی رئیس ده‌ساله جهاد دانشگاهی

اندر حکایت سخنرانی‌های رئیس جهاد دانشگاهی در گردهمایی‌ها و مجامع

مأموریت جهاد دانشگاهی از نظر دکتر حمیدرضا طیبی

نظام ,انقلابی ,جهاد ,اداری ,لفظ ,جدید ,به کار ,جهاد دانشگاهی ,در نظام ,این نهاد ,است و

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دانلود فایل صوتی حقوق duycalridan iyi ki Varsin chlorpochensrac بهترین شعرهای انتخابی من تسمه پروانه - وی بلت outdoor floor price thumbbugtgaboo وبلاگ شخصی بهرام زنده دل cithureter